Galerie

Observaties leidden me tot verbasing op de terughoudendheid om open te staan voor nieuwe ideeën in de maatschappij, gezondheid en economie.

uit 2015 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Over(k)pill.

Over(k)pill.

2018

Symtoombestrijding?

Slow Motion Plague.

Slow Motion Plague.

2018

  Met '' Slow Motion Plague '' probeer ik de impact die suiker en aspartaam ​​hebben op het leven van miljoenen mensen. Beide stoffen zijn misschien de orzaak van veel van de ziekten waar we vandaag voor staan. Aan de man gebracht met een  ''Frank statement'' als goed voor ons. Nieuw onderzoek toont het tegenovergestelde aan. Zoals altijd is er meer dan één standpunt en dat kan ik alleen maar vragen om je eigen onderzoek te doen. Jammer genoeg kunnen we maar 1 foto per object uploaded wat niet echt help by een 3D object. Verzoek voor meer foto's via de reactie pagina.  

Crushed

Crushed

2018

Crushed.

Triptiek ''Bittersweet''.

Triptiek ''Bittersweet''.

2018

Opgroeiend in het westen op een 'westerse dieet' na 50 jaar had ik alle symptomen van insulineresistentie. Om deze staat van ongezondheid terug te draaien, begon ik naar de oorzaken van insulineresistentie te kijken. '' Bitterzoet '' is een drieluik over glucose, high fructose corn syrup en kunstmatige zoetstoffen en de producten die deze suikers bevatten. Op deze website kunnen we slechts één foto van een item plaatsen, daarom is het drieluik op deze pagina opgesplitst als afzonderlijke items. Glucose 1 Aspartaam 2 H.F.C.S 3 Contact mij op voor meer foto's vanuit verschillende hoeken van dit driedimensionale werk.  

Glucose 1 of 3.

Glucose 1 of 3.

2018

Deel 1 van triptiek ''Bittersweet'' Over glucose en insuline. Als er meer suiker in uw lichaam is dan nodig, slaat insuline de suiker in uw lever op en geeft deze af als uw bloedsuikerspiegel laag is. Insuline helpt om de bloedsuikerspiegel in balans te houden en houdt deze in een normaal bereik. Naarmate de bloedsuikerspiegel stijgt, scheidt de pancreas meer insuline af. Als uw lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of uw cellen resistent zijn tegen de effecten van insuline, kunt u hyperglycemie krijgen, wat langdurige complicaties kan veroorzaken als de bloedsuikerspiegels gedurende lange tijd hoog blijven.
 

Aspartame 2 of 3.

Aspartame 2 of 3.

2018

Aspartame 2 Deel 2 van triptiek ''Bittersweet'' Over Aspartame. Aspartaam bestaat uit drie chemicaliën: asparaginezuur, fenylalanine en methanol. Aspartaam is een veel gebruikte, laagcalorische, kunstmatige zoetstof. Het is een van de meest populaire suikervervangers in laagcalorisch voedsel en dranken, waaronder light frisdrank, jam & gelei, suikervrij ijs, koekjes, sladressing en ga zo maar door. Het wordt in producten gestopt vanwege het feit dat het goedkoper is dan suiker. Ondanks het uitgebreide gebruik en de populariteit ervan, is aspartaam de afgelopen jaren een bron van controverses geworden, met verschillende studies die beweren dat de zoetstof nadelige bijwerkingen heeft.

High Fructose Corn Syrup 3 of 3.

High Fructose Corn Syrup 3 of 3.

2018

High Fructose Corn Syrup 3 Deel 3 van triptiek ''Bittersweet''
Over High Fructose Corn Syrup High Fructose Corn Syrup is een industrieel voedingsproduct en verre van "natuurlijk" van een naturlijke voorkomende stof fructose. Fructose is zoeter dan glucose. En HFCS is goedkoper dan suiker vanwege de maïssubsidies van de overheid in de U.S. Producten met HFCS zijn zoeter en goedkoper dan producten gemaakt met rietsuiker.
 

Insulin resistance.

Insulin resistance.

2018

Insulin resistens kwam tot stand door mijn persoonlijke verandering van levensstijl. Zoals de meeste mensen had ik ook insulin resistance opgebouwd. Voornamenlijk door mijn ontwetenheid over voeding en hoe dit je gezondheid en mentale gesteldheid beinvloed. Adviezen van instancies en regeringen die momenteel zeer acherhaald zijn zullen nog jaren als gemeen goed gecomuniceerd worden met alle gevolgen van dien.

Result of short term thinking.

Result of short term thinking.

2018

Als politici regeren zonder empatie en respect for de gewone man kan je een reactie verwachten. De reactie is in mijn vizie long overdue.  Jammer genoeg kunnen we maar 1 foto per object uploaded wat niet echt help by een 3D object. Verzoek voor meer foto's via de reactie pagina.

Navigating.

Navigating.

2018

Finding your way. Jammer genoeg kunnen we maar 1 foto per object uploaded wat niet echt help by een 3D object. Verzoek voor meer foto's via de reactie pagina.

End of the rat race.

End of the rat race.

2018

Met de toekomst vol met A.I veel vrije tijd in het verschiet om te doen wat je wil. Kan niet beter. Jammer genoeg kunnen we maar 1 foto per object uploaded wat niet echt help by een 3D object. Verzoek voor meer foto's via de reactie pagina.

G.M.O

G.M.O

2018

G.M.O van dierenvoer tot vegetable oils, langzaam maar zeker een deel van ons.

Selfie.

Selfie.

2018

Selfie, beschrijving op Wiki, ''Een selfie is een zelfportretfoto, meestal genomen met een smartphone die in de hand kan worden gehouden of wordt ondersteund door een selfiestick. Ze zijn voor ijdelheid, meestal vleiend, en soms casual van aard. Of gemaakt om casual te lijken.'' Jammer genoeg kost dit zoveel tijd en aandacht van de selfie nemer dat ze het hier en nu totaal missen. Is dat 2 seconden exposure op je sociale media waard? 

Fa(c)kebook.

Fa(c)kebook.

2018

Fa(c)ke book zoveel vrienden en je moet nog steeds een fotos van jezelf maken. Geen van je vrienden aanwezig om je te helpen?

Circus.

Circus.

2018

Dieren als vermaak? Was dat niet gestopt in 1950.

Grinded up.

Grinded up.

2018

Als je best doen niet meer genoeg is. Jammer genoeg kunnen we maar 1 foto per object uploaded wat niet echt help by een 3D object. Verzoek voor meer foto's via de reactie pagina.  

Chipped.

Chipped.

2018

Soms voelt het dat je verdrinkt in het aantal apps en sociale platforms opgedrongen bij bedrijven en overheden.

Piggy mass production.

Piggy mass production.

2018

Piggy mass production als reactie op de manier wij dieren in een productie lijn veranderen. Totaal gecontroleerde productie en haast niet voor te stellen hoe wij deze dieren ziekte vrij houden. Waarna we ze aan de voedselketen toevoegen. ''Piggy mass production'' is a led lamp in a cast iron electronic enclosure.

Pile of piglets.

Pile of piglets.

2018

Stapel biggetjes overrun by microchips. Deze installatie is een LED lamp en heeft een dome (niet op foto) ter bescherming.

Distraction.

Distraction.

2018

Zoals we alemaal weten zijn we erg goed in het afleiden van de intesses in onderwerpen die gevoelig liggen. Het grootschalige gebruik van dieren stuit mij tegen de borst, of moet ik zeggen misbruik van dieren?

Last mouse standing?

Last mouse standing?

2015

Ron English Mouse Mask Murphy niet klein te krijgen.

Breaking the elephant.

Breaking the elephant.

2015

Preparing the elephant to use him/her to be ridden. This installation is a led lamp.

Information overload.

Information overload.

2015

Iemand moet het doen.

Overpopulation.

Overpopulation.

2015

The more the merrier? This installation is a led lamp and can be set to different colors.

Hanbaobao.

Hanbaobao.

2015

Hamburger light? This installation is a led lamp.